Εγγραφή στο Newsletter | Επικοινωνία
Ακολουθήστε μας: Facebook | YouTube |

Σεμινάριο για ασθενείς

Ψυχολογική στήριξη

Ρέικι: το άγγιγμα που θεραπεύει

Οι άνθρωποι πάντα έψαχναν και θα ψάχνουν τρόπους για να νιώθουν καλύτερα, πιο ολοκληρώμενοι, υγιείς και χαρούμενοι. Από την κλασσική ιατρική ως τα "μαγικά φίλτρα", η ανθρωπότητα εξελίσσεται και βρίσκει νέους τρόπους συνδιασμένους με την αρχαία σοφία για να καταφέρει να ισορροπήσει και να είναι υγιής σε όλα τα επιπεδα. Στην εποχή μας υπάρχουν πολλές εναλλακτικές μέθοδοι που μας βοηθούν να έρθουμε σε επαφή με τον αληθινό μας εαυτό και με αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη. Σε μια εποχή που όλοι ειναι βιαστικοί, αγχωμένοι, μουντοί και φοβισμένοι, ο πνευματικός δρόμος ή ακομα πιο απλά ο δρόμος της καρδιάς και της αλήθειας, είναι η λύση. Πολλές φορές βρίσκεται μέσα στις εναλλακτικές θεραπείες που είναι διαφορετικές αλλά έχουν όλες την ίδια βάση: την αγάπη απένατι στον άνθρωπο και στην ανάγκη του να ανήκει, να αγαπιέται, να προσφέρει, να νιώθει πληρότητα, να έχει ένα σκοπό. Μέσα απο τις εναλλακτικές μεθόδους μπορούμε να προσεγγίσουμε και να αφυπνίσουμε το πνευματικό μας κομμάτι που είναι και εκείνο μέρος του υγιούς τρόπου ζωής.

Πολλά γράφονται και λέγονται για τις εναλλακτικέςθεραπείες, με αποτέλεσμα κάποιοι να είναι επιφυλακτικοί ή ακομα και να έχουν άγνοια για το τί είναι αυτές οι μέθοδοι και για τα αποτελέσματα και την αληθινή υπόσταση όλων αυτών. Μέσα από αυτό το άρθρο έχουμε μια ευκαιρία να εκπαιδευτούμε και να μάθουμε περισσότερες λεπτομέριες που θα μας βοηθήσουν να εξελίξουμε την ψυχή, το σώμα και το πνεύμα μας, και θα μας ωθήσουν να βρούμε ένα αληθινό νόημα για να αντέξουμε και να ανταπεξέλθουμε στους γρήγορους και σκληρούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Το ρέικι είναι μια από τις μεθόδους που ενώ φαίνεται και είναι απλή πρακτικά, έχει πολύ βάθος και βοηθά σε πολλά επίπεδα. Το ρέικι βγαίνει απο την ιαπωνική λέξη "ρει" που σημαίνει πνεύμα ή σύμπαν και απο την λέξη "κι" που σημαίνει ενέργεια ή ζωή. Κάποιοι μπορεί να γνωρίζουν αυτή τη λέξη σαν "τσιΙ". Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο το γεγονός ότι πάνω στη γη όλα κινούνται και διέπονται απο ενέγεια. Το κάθετι που υπάρχει γύρω μας, ακόμα και τα άψυχα αντικείμενα, "εκπέμπουν" ενέργεια. Γνωρίζουμε ότι η ύπαρξη ζωής βασίζεται στη συνεχή ροή και ανταλλαγή αυτής της ενέργειας.

Ο ιαπωνικής καταγωγής πνευματικός δάσκαλος Μικάο Ουσούι, ήταν εκείνος που πρώτος ήρθε σε επαφή με την ενέργεια του ρέικι γύρω στο 1900 και αποφάσισε να την εφαρμόσει στον εαυτό του και στους οικείους του, ώστε να δει πως λειτουργεί. Πράγματι είδε πως ήταν πολύ θεραπευτικό και έτσι το 1921 άνοιξε την πρώτη κλινική ρέικι στο Τόκυο, όπου θεράπευσε πάρα πολλούς ανθρώπους και άρχισε να διδάσκει τη μέθοδο, ώστε να διαδωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

Η αποτελεσματικότητα και η χρήση του ρέικι ως θεραπευτική, μη επεμβατική μέθοδο έγινε γνωστή γρήγορα και έτσι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο άρχισαν να διδάσκονται και να εφαρμόζουν αυτή τη μέθοδο θεραπείας. Μέσα στο πέρασμα των χρόνων το ρέικι θεωρείται μια καταπληκτική, φυσική μέθοδος αποκατάστασης της ισορροπίας της ενέργειας μέσα στο ανθρώπινο σώμα, άλλα και μια μέθοδος που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως ολότητα και τον βοηθά να αποκαταστήσει την ψυχική, συναισθηματική, πνευματική και σωματική του υγεία.

Δεν αποκαθιστά την κλασσική ιατρική, όμως σε συνεργασία με αυτή, ενισχύεται και επιταχύνεται η αποκατάσταση και η υγεία του ανθρώπου, προσφέροντας αρμονία, ευεξία, καλύτερο ύπνο, νοητική και πνευματική διαύγεια, άνοιγμα διαίσθησης, αύξηση της αυτοπεποίθησης, ενίσχυση και επίγνωση στην καθημερινότητά μας, καθαρισμό του εαυτού μας απο τον εγωισμό, το θυμό, τις ενοχές, το άγχος και τις φοβίες, αύξηση της ενεργητικότητας, αύξηση της δημιουργηκότητας και φυσικής αποτοξίνωσης.

Ο θεραπευτής ρέικι διοχετεύει τη συμπαντική ζωτική ενέργεια στο σώμα του θεραπευόμενου με τα χέρια του. Γι' αυτό και ο θεραπευτής χρειάζεται να είναι ένα καθαρό κανάλι, χωρίς αρνητικές σκέψεις και τοξίνες, να βρίσκεται σε κατάσταση εσωτερικής αρμονίας και ισορροπίας ώστε να μπορέσει να μεταδώσει, είτε απο κοντά είτε απο απόσταση, ζωτική ενέργεια του σύμπαντος στο άλλο άτομο, χωρίς να ξοδέψει απο την δική του ενέργεια. Ο θεραπευτής ρέικι έχει εκπαιδευτεί για να είναι ένα κανάλι μέσα στο οποίο η ζωτική ενέργεια του σύμπαντος διοχετεύεται στο σώμα του ασθενούς.

Ο θεραπευόμενος αντιλαμβάνεται την ενέργεια αυτή στο σώμα του είτε ως θερμότητα, μούδιασμα ή διαπεραστικά ενεργειακά κύματα. Νιώθει να απελευθερώνονται αρνητικά συναισθήματα και ένταση, να ξεμπλοκάρεται η ενέργεια απο τα σημεία που είναι μπλοκαρισμένη (τα σημεία που πονάνε στο σώμα) χαλαρότητα, αναζωογόνηση, διαύγεια. Στις πρώτες συνεδρίες είναι πιο σπάνιο κάποιος να βιώσει όλα αυτά τα συναισθήματα, επειδή το ρέικι λειτουργεί αθροιστικά: όσο πιο τακτικά κάνεις, τόσο καλύτερα νιώθεις! Όσο λοιπόν εξελίσσεται η συνεδρία, ο θεραπευόμενος αρχίζει να νιώθει όλο και περισσότερο την ενέργεια και να την αναγνωρίζει. Η συνεδρία κρατάει περίπου 1 ώρα και στοιχίζει ανάλογα με τον θεραπευτή. Ο θεραπευόμενος είναι ντυμένος και ο θεραπευτής ακουμπάει απαλά τα χέρια του σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος χωρίς να φέρνει σε αμηχανία τον θεραπευόμενο.

Το ρέικι γίνεται πάντα με αγάπη και φροντίδα και γι' αυτό έχει μόνο θετικά αποτελέσματα. Δεν είναι θρησκεία, δεν ειναι επιστήμη, δεν είναι δύσκολο στην εφαρμογή του, δεν είναι δυσνόητο! Είναι μια απλή ολιστική μέθοδος, ένας ολόκληρος τρόπος ζωής που χρειάζεται ανοιχτή καρδιά για να αφουγγραστούμε την εσωτερική μας φωνή που μας ζητά να είμαστε υγιείς. Το ρέικι είναι ένα μονοπάτι αυτογνωσίας, εξέλιξης και ανάπτυξης της συνειδητότητας μέσω της ενέργειας και οδηγεί τους ανθρώπους κοντά στο φως και στην αγάπη. Οι 5 αρχές του ρέικι μάς δείχνουν πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή:

Μόνο για σήμερα...

1. Δεν θα θυμώνω
2. Δεν θα ανησυχώ
3. Θα κάνω τη δουλειά μου με ειλικρίνεια
4. Θα σέβομαι και θα τιμώ τους γονείς μου και τους ηλικιωμένους
5. Θα ευγνωμονώ όλα τα ζωντανά πλάσματα

Όταν αυτές οι 5 αρχές εφαρμόζονται καθημερινά μπορούν να μεταμορφώσουν και να αλλάξουν την ζωή μας προς το καλύτερο. Να μας οδηγήσουν προς το φως και να μας χαρίσουν χαρά και σιγουριά, να μας βοηθήσουν να αφήσουμε πίσω μας το άγχος και το σκοτάδι μας.

Άννα Φύσσα-Γιώτη
(Δασκάλα Ρέικι, Διαλογισμού, Αura Soma)

Δωρεές
Ακόμα και η μικρότερη συνεισφορά είναι πολύ σημαντική για την υποστήριξη του έργου I LIVE FOR ME. Για πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να γίνετε χορηγός/υποστηρικτής του σωματείου, παρακαλούμε καλέστε μας στο τηλ. 210 6742995.
Powered by Webprofile.gr
© iliveforme.org 2008-2011